Carla Wiechers

Ik bedenk en ontwikkel als conceptdesigner verhalen waarin leren een speelse, nieuwsgierige ontdekkingstocht wordt.

Carla Wiechers

Dossier 14

Leerlingen gebruiken nieuwe onderzoekstechnieken om in dit verhaal een seriemoordenaar te pakken te krijgen, die zich laat inspireren door lijken uit de prehistorie. Themaconcept ontwikkelt voor tijdvak jagers en boeren van de geschiedenismethode Saga van Blink.

Carla Wiechers

De Kinderverkiezing

In dit thema vormen de kinderen hun mening over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Ze debatteren over stellingen, doen de Blink Kinderstemwijzer en stemmen op 21 maart op de politieke partij die het beste bij hen past. Conceptdesign voor Blink Wereld.

Carla Wiechers

JFK

Als FBI-agenten onderzoeken de leerlingen de verdachten van de moord op John F. Kennedy en schrijven ze hun eigen Engelse FBI-onderzoeksrapport. Themaconcept ontwikkelt voor de Engelse methode Wired van Blink.

Carla Wiechers

Ola en het geheim genootschap

De leerlingen zijn in dit verhaal de hulplijn van de archeologiestudent Ola en helpen haar met hun kennis over de middeleeuwen om toegelaten te worden tot een geheim genootschap. Thema bedacht voor tijdvak monniken en ridders Saga, Blink.

Carla Wiechers

Xpress Paper

Periodieke krant waarbij de leerlingen actuele informatie krijgen, geschreven vanuit de karakters van de Engelse methode New Interface. Bedacht en geschreven voor ThiemeMeulenhoff

Carla Wiechers

Smart Life

Leerlingen worden in dit thema programmeurs, hacken het digibord en maken hun digitale ontwerp voor een smart life. Bedacht en gemaakt om kinderen computational thinking te leren in opdracht van Blink Wereld, Codeuur en Q42.

Carla Wiechers

Het geheim van de DJ

Martin Garrix leert de leerlingen samples en tracks te maken en hun muziek te hypen. Aan het eind presenteren ze als DJ hun eigengemaakte muziek. Bedacht en uitgevoerd voor muziekmethode Kazoo in opdracht van Blink & Concertgebouw.

Carla Wiechers

De verhalenkoffer

Voor 5 mei onderzoeken de leerlingen de verhalen van onbekende Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdekken dat je vanuit verschillende perspectieven naar de oorlog kunt kijken. Gemaakt voor Blink Wereld, Blink

Carla Wiechers

Binnenstebuiten

Leerlingen verbazen zich als jonge onderzoekers over de wereld van dieren, planten, mensen en hun techniek. Methodeconcept onderzoekend en ontdekkend leren bedacht en ontwikkelt voor het vak natuur en techniek voor Blink Wereld van Blink.

Carla Wiechers

T.rex onderzoekslab

Paleontoloog Anne Schulp roept de hulp van de leerlingen in voor zijn wetenschappelijke onderzoek: zij mogen een goede, wetenschappelijke vraag over T.rex Trix insturen, die hij voor Naturalis gaat onderzoeken. Thema gemaakt voor Blink Wereld in samenwerking met Naturalis.

Carla Wiechers

Mijn verhaal

Als kind groeide ik op in de weidsheid van Texas waar je kon spelen en onderzoeken. In Nederland veranderde dat: ik moest naar school en verveelde me jaren in eindeloos saaie lessen waar ik niet werd uitgedaagd.
Daarom werk ik als conceptbedenker en ontwikkelaar aan innovatief onderwijs waarin kinderen op een speelse manier op onderzoek gaan, fouten mogen maken en in alle vrijheid kunnen leren. Dit doe ik in co-creatie met kinderen en leerkrachten en in samenwerking met allerlei creatieve mensen.
Ik hou van verhalen. Zoals het verhaal achter deze foto, gemaakt in Saigon. Er is altijd meer te zien dan je denkt.